The Sweet! és Ossian egy színpadon, Paksi Endre izgalmas kulisszatitkokat árult el

Legendák találkozásának lehetünk szemtanúi az Open Road Fest-en, ahol a rock történelem meghatározó figurái váltják egymást a színpadon. Paksi Endre, az Ossian frontembere exkluzív interjúban mesélt nekünk arról, mivel készül a banda fennállásának 30. évfordulója alkalmából, kulisszatitkokat árult el a készülő albumról, és arról is, hogy mit jelent számára a The Sweet! zenekarral egy színpadon zenélni.

Inspirációtól a kiteljesedésig, hangjegytől a kész zenéig olyan különleges pillanatokba kaptunk betekintést a 30 éves zenekar frontemberétől, mely az Ossian egy új arcát mutatta meg. Az új albumról a Paksi Endre őszinte lelkesedéssel mesélt és elöljáróban egy-két exkluzív információt is megosztott velünk. „Az új albumon, ami a Fényárban és félhomályban címet kapta, nagyon sokat dolgoztunk. Arra törekedtünk, hogy lendületes, változatos dalokkal örvendeztessük meg a rajongókat a jubileum alkalmából. Igyekeztünk megújulni, új megoldásokat, apró hangszerelési ötleteket belevinni a számokba, de összességében azért egy vérbeli Ossian album lett a végeredmény– mondja Paksi Endre. Amiről jó néhány számot az Open Road Fest-en hallhatsz először élőben!

A lemezen egyébként tizenegy dal szerepel majd, „köztük egy különleges, a Hajnalban című instrumentális szerzemény, amely a tavaly januárban, tragikus hirtelenséggel elhunyt zenekari technikus barátunk emlékére született”- teszi hozzá szomorúan Endre.

Ossian képek interjúhoz (4)

A zenekar, ami immáron három évtizede a hazai pályán tarol, ahogy a frontember is mondja: „zenei értelemben minden időszakra örömmel és szeretettel emlékezem, de a legnagyobb büszkeségem az, hogy ezen a rögös pályán az Ossian idén már a harmincadik születésnapját ünnepli, és nyugodt szívvel állíthatom, hogy jelenleg a legsikeresebb, korszakát éli.” A jubileumi ünneplésnek pedig megadják a módját az új lemezzel és egy közel száz megállós koncertturnéval, melynek egyik legnépszerűbb megállója az alsóörsi Open Road Fest, ami Endre szavaival élve „az egyik legprofibban szervezett hazai fesztivál, kiváló technikával, és remek közönséggel.

Ossian képek interjúhoz (2A)

A The Sweet előtt színpadra lépő Ossian frontembere egy érdekességet is megosztott velünk a fellépés kapcsán, méghozzá azt, hogy ő maga is nagy Sweet rajongó.

A Sweet fiatalkorom egyik meghatározó bandája volt. Az egyik első album, amit megvettem, a Sweet Fanny Adams volt! Nemcsak az összes sorlemezük van meg, hanem rengeteg ritkaság, koncertfelvételek, demók, az albumok alternatív verziói, ki nem adott dalok, szóval elég komoly a gyűjteményem”- meséli Endre. S mit kérdezne a magyar rock atyja pályatársától? „Rengeteg mindent, főleg a régi dolgokról, de megelégednék egy közös fotóval is”, amire akár sor is kerülhet, hiszen az Ossian tagjai együtt buliznak velünk az Open Road Fest-en a The Sweet húrtépésére.

A mai napig izgalmas hangzásvilágú és népszerű dalokat készítő banda frontembere arra a kérdésre, hogy honnan meríti az inspirációt csak annyit felelt, hogy a „téma az utcán hever, hiszen a körülöttem zajló dolgok, az élet eseményei folyamatosan kínálják az új gondolatokat.” A motivációt a zene szeretete és az új album elkészülésével járó adrenalin adja, na meg persze a fellépések.

A fesztivál-fellépések mindig egy kicsivel több kihívást jelentenek, mert itt olyan emberek is meghallgatnak minket, akik nem feltétlenül a zenekar rajongói, de pont ez az izgalmas ebben.” A színpadra lépés előtti titkos rituálét is megosztotta velünk Endre: „egy közös kézfogás és a szlogenünk, hogy “most megmutatjuk!”, aztán irány a színpad.

A rituálé az Open Road Fest színpadra lépése előtt sem maradhat el, ahova az új lemez szerzeményeit és az Ossiantól megszokott fergeteges hangulatot is magukkal hozzák. Június 10-e estéje nem akármilyen élménnyel kecsegtet: két korszakalkotó banda, egy színpadon egymás után. Váltsd meg jegyed minél előbb, nehogy lemaradj a The Sweet! és a hazai rock történelem koronázatlan királyának, az Ossiánnak koncertjéről!