Karthago, a rock zene Harley-Davidson-ja!

Alagsori dohos pincéből a világot jelentő deszkákra, az ismertségből a világhír felé. Szigeti Ferenc a Karthago fontembere bepillantást engedett mindenapjaiba, és megosztotta miben rejlik a siker kulcsa, sőt azt is elárulta, hogy új dalok vannak készülőben, melyek a fesztiválon debütálnak először!

k2

A banda 37 éve bombaként robbant a köztudatba, hónapok alatt elérte azt, amihez sokaknak egy élet is kevés: rock-történelmet írt. „A tett halála az okoskodás, bele kell vágni a dolgokba. Amikor elhatároztam, hogy megalapítom a Karthagót, fel sem merült bennem, hogy nem sikerülhet. Egyszerűen annyira hittem benne, hogy elfelejtettem kételkedni”- mesél az indulásról Szigeti Ferenc. „A kezdetekben volt, hogy hónapokig, napi hét-nyolc órát is gyakoroltunk egy vizes pincében, fáradtan, de nem számított, lelkesített minket, hogy nagyon hittünk a zenénkben. Sőt akkoriban Gidóval jártuk az éjszakát és csirizzel ragasztgattunk Karthago koncertplakátokat a fővárosban aluljárók, házak falára. Noha időnként elkaptak a rendőrök és olykor be is vittek, de mi folytattuk”– meséli mosolyogva a frontember.

A siker kulcsa? A negatívumból is „hasznot” kovácsolni, hiszen „a sikertelenség is lehet inspiráló, soha nem szabad feladni, de a titok, hogy láss pozitívan és higgy abban, amit csinálsz. Hiszen ha te nem teszed, más miért tegye?” – teszi fel a költői kérdést Szigeti Ferenc.

A rengeteg befektetett energia és az együttesbe vetett rendíthetetlen hit meghozta gyümölcsét, hiszen a Karthago 37 éve töretlenül a rock zene élvonalában hasít, és a kiemelkedő, több generáción átívelő zenei munkásság az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét is kiérdemelte, melyet tavaly március 15-én kapott meg Szigeti Ferenc.

k3

A hazai és nemzetközi zenei életben is elismert Karthago, a koncertek jellegzetes és páratlan hangulatát az Open Road Fest színpadára is magukkal hozza. Gyere és bulizz több ezer zenerajongóval az igazi rock himnuszokra, énekeld hangosan a Senki Lányának fülbemászó sorait és hagyd megszűnni a világot körülötted, hagyd, hogy beszippantson a rock.

Az idei fellépés sok izgalmat és újdonságot tartogat! Először is „több olyan dal lesz, amit nem játszottunk soha még a koncerteken, és a fesztiválra különleges zenei repertoárral készülünk. Persze az örökzöldek adják majd a koncert gerincét, a Requiem, Barátok nélkül, Apáink útján biztos, hogy felcsendül, sőt!”- avat be minket a frontember. A Karthago két-három vadi új dallal rukkol elő május végéig, amit a stúdió falain kívül először az Open Road Fest közönsége hallhat!

k4

Ráadásként a Karthago frontemberével a Tribute Rock Arénában is együtt bulizhatsz, mert az AC/DC és Deep Purple dalok nagy kedvelője, és a fesztivál oszlopos tagja. „Szinte minden évben lent voltam, motorral kétszer is. Noha nem vagyok egy vérbeli motoros, az Open Road Fest hangulatát szeretem. Le lehet lazulni, jókat lehet dumálni, és rengeteg mindent lehet látni. Van, hogy órákig el tudok nézelődni a vasparipák között”– meséli Szigeti Ferenc.

Ne maradj le az évek óta várt dalok debütálásáról, és rock-atyák ízig-vérig kemény muzsikáiról. Váltsd meg jegyed most, mert garantáltan nem mindennapi Karthago koncertben lesz részed!