Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

A téli jégkörhintázás után a STIHL ismét meghódítja a Balatont. Ezúttal egy nem mindennapi motorshow-val várják a 18. Harley-Davidson Open Road Fest közönségét június 10-én, szombaton, Alsóörsön. Legjobb faszobrászukat hívják segítségül, hogy megmutassák, mire is képes valójában ikonikus láncfűrészük.

favago_stihl2

Az egész ország felkapta a fejét arra, hogy januárban miként siklott a stílfűrész a Balaton jegén. Most úgy döntöttek, ismét meghódítják a magyar tengert, ezúttal azonban a víz helyett a motorok kerülnek a középpontba. “STIHL és Harley-Davidson – két ikonikus márka, melyet mindenki jól ismer, s melyről mindenki tudja: elemi erővel bírnak” – mondja Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója, aki úgy véli, ebből a szerencsés találkozásból csakis valamilyen elképesztően nagy durranás tud kisülni. “Olyan motorshow-val készülünk, melyhez hasonlóval garantáltan nem találkoztak még a sokat látott motorosok sem” – teszi hozzá.

favago_stihl

A tervek szerint két háromszáz kilós tölgyfa tönkjéből farag ki Gáborecz István faszobrász egy életnagyságú Fat Boyt. “Amikor a STIHL felhívott az ötlettel, először őszintén szólva megrémültem, hiszen ez egy merőben új kihívás a számomra is. Nem tudok hasonló akcióról, nem félek azonban a megmérettetésektől, szívesen vágom bele a láncfűrészemet” – mondja nevetve. A Harley kifaragásának már az előkészítése is nagy fegyelmet és odafigyelést igényel, ráadásul a több száz kilós szobrot mozgatni sem lesz egyszerű. “Készítenem kellett egy emelőszerkezetet, ami egy tonnát tud mozgatni és az alapanyaghoz sem volt könnyű hozzájutnom” – meséli a faszobrász.

stihl_fatboy_v4

Az eredeti elképzelés szerint egyetlen tönkből faragta volna ki a Fat Boyt, végül azonban úgy döntött, kettőből illeszti össze a motort. “Azt, hogy mekkora lesz pontosan a szobor súlya, még nem lehet tudni, hiszen ez nagyban függ a fa víztartalmától is” – húzza alá, az azonban biztos, hogy a Harley két tavalyi vágású tölgyből készül, s nagyságrendileg 350-400 kilót nyom majd.