Europe koncert zárta az Open Road Festet

Rekord számú látogató érkezett a 16. Open Road Fest harmadik és egyben utolsó napjára. Felvonulás, Europe koncert és nyereménysorsolás várta a szombaton érkezőket.

Már kora reggel motorhangoktól volt zajos a kemping. A bőrnadrágosok motorokat fényesítettek és izgatottan mesélték egymásnak az előző évek felvonulás élményeit, ami nélkül elképzelhetetlen a Harley-Davidson Fesztivál. Az eddigi évektől eltérően idén 11 órakor indult a motoros sereg, akik a lélegzetelállító Balaton parti táj mellett vonultak. Az érintett településeken a lakók felbuzdulva gyűltek össze az út mellett, mert mindenki kíváncsi volt a több ezer motoros kígyózó soraira. Mindenki egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb. A felvonulás a motoros társadalom egységének tökéletes példája, ami idén is balesetmentesen zajlott.

r

A visszaérkezőket további izgalmak várták. Belépve mindenkit elragadott a motoros életérzés, amit akarva akaratlanul sem lehetett elkerülni. A levegőből Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok repülésének zúgása keveredett a Tribute Rock Arénából kiszűrődő koncertek zajával.

Azoknak, akiknek eddig nem volt lehetősége egy igazi Harleyt vezetni, most alkalmuk adódott a Harley on Tour kamionjából kipróbálni a gyönyörű új modelleket. Így egy fotó erejéig, mindenki Harley tulajdonossá válhatott.

vf

A Europe koncert előtt fény derült a Sapka Művek épített motor show nyertesére, aki puszta kézzel egy bicikliből varázsolt motorcsodát. A hangulat a tetőfokára hágott, amikor a Hooligans után a Europe lépett a színpadra, aki gitár riffeket nem spórolva szórakoztatta a hálás közönséget. Mindenki torka szakadtából énekelte a „Final Countdown”-t, sőt a szerencsések a zenekar pengetőjét is magáénak tudhatták a koncert végére.

A fesztivál történetében először egy hölgy vihette haza a nyeremény motort. Tóth Erika ugyan nem Harley-val érkezett, de egy Street 750 tulajdonosaként tér haza. A motor jó kezekben került. A nyertes könnyes szemmel mesélte, hogy egy nagy álom vált valóra.

Mindenkinek köszönjük, hogy eljött. Reméljük emlékezetes pillanatokban volt részetek. Jövőre is ilyen szerencsés időjárást és jó hangulatú befejezést terveznek a szervezők.

Leave a comment