Apocalyptica & Canned Heat az Open Road Fest színpadán

Metál és blues-rock ősrobbanás Alsóörsön. 2018-ban ismét világsztárok fokozzák majd kedvenc, lóerőkben leggazdagabb fesztiválunk hangulatát. A Harley-Davidson Open Road Fest színpadán tépik majd a húrokat a klasszikus hangszereket metál fegyverekké formáló finnek, az Apocalyptica, és a Woodstock-i fesztivált is megjárt blues nagyöregek, a Canned Heat. Ha eddig bizonytalan voltál, most már egyértelmű: ott a helyed Alsóörsön!

A lineup ezzel persze még nem teljes, de most lássuk, mit érdemes tudni a két nagyágyúról!

Benzingőzzel keveredő szimfonikus metál, kemény motorosok és húrszaggató dallamok találkozása – erre készülhetsz idén júniusban, hiszen a finnek egyik legjelentősebb exportcikke, az Apocalyptica is velünk tart majd. A komolyzenei gyökerekkel rendelkező zenészek 1993-ban poénból, a gőz kieresztése miatt kezdtek keményebb dallamokat húzni és maguk is meglepődtek mennyire tetszik a közönségnek, amit csinálnak. Azóta sikerük töretlen, idén pedig már első lemezük jubileumi turnéján is túl vannak. „Mindig nagy örömmel jövünk Magyarországra, fantasztikus az itteni közönség, a dekoratív csajokról nem is beszélve. Az Open Road Fest különösen izgalmas lesz számomra, hiszen imádok motorozni és remélem a koncert előtt lesz lehetőségem megnézni a környéket két keréken” – mondta Perttu Kivilaakso, a banda alapembere. Szaván fogjuk?

Generációkon átívelő színtiszta blues – ennyivel lehetne jellemezni az 1966 óta színpadon lévő, a Monterey-i Popfesztiválon feltűnő és Woodstockban a headlinerek között feltüntetett Canned Heat zenekart. A modern elektronikus bluest, a rockot és a boogie-t vegyítő banda nevéhez olyan, mára himnuszokká vált dalok fűződnek, mint az On The Road Again, a Going Up The Country vagy akár a Harley Davidson Blues, ami akár fesztiválunk himnuszaként is megállná a helyét! Az évek során a zenekar számos tagcserén esett túl, az alapítók közül mára már csak Adolfo „Fito” de la Parra tart a csapattal. A zene iránti szeretet és a minőségi, autentikus dallamok ennek ellenére megmaradtak, júniusban pedig a Balaton partján is felcsendülnek majd, megidézve a 60-as évek vad Amerikáját.

Négy nap fékezhetetlen szabadság két keréken és lüktető rock and roll a színpadokon. Ugye megvan már a jegyed? Kedvezményes bérletek elővételben kaphatóak!

19. Harley-Davidson Open Road Fest – 2018. június 6-10., Alsóörs
Feel the Freedom!